Robotik Sistemler

Robotik Otomasyon

Robotik Proses Otomasyonu Nedir? Robotik Proses Otomasyonu robotların, bir çalışanı taklit ederek önceden tanımlanmış pek çok görevi yapmasını sağlayan yeni bir teknolojidir. Bu robotlar sizin yerinize e-postalarınızı kontrol edebilir, fatura tutarı doğrulaması yaparak fatura kesebilir, izin verilen uygulamalara girerek görevlerini hatasız bir şekilde tamamlayıp sistemden çıkış yaparak bu ve benzeri süreçlerinizin otomatikleşmesini mümkün kılar. RPA’nın en önemli özelliklerinden biri de, herhangi bir sistem yenilemesi ya da BT alt yapı değişikliği gerektirmemesidir. Mevcut alt yapınıza ya da sisteminize kolaylıkla entegre edilebilen Robotik Süreç Otomasyonu, işletmenizin verimliliğini artırmanızda önemli bir rol oynarken, maliyetlerinizi daha rahat kontrol edebilmenize olanak sağlar.

    Robotik Süreç Otomasyonunun Bazı uygulama alanları

  • Sanayi ve Üretim
  • Bankacılık ve Finans
  • Sigortacılık
  • E-Ticaret
  • Telekomünikasyon ve Teknoloji
  • Enerji ve Kamu
  • Müşteri Hizmetleri

Robotik Mig / Mag Kaynak

Dolgu kaynağı, çok pasolu (multipaso) ve tandem kaynak gibi gazaltı kaynak uygulamalarıyla büyük ve kompleks parça ihtiyaçlarından, ağır makine iş parçaları, makine şase ve konstrüksiyon kaynatmaya kadar geniş çözüm yelpazeye sahiptir. Ağır sanayi gazaltı kaynak uygulamalarında, lazer veya tel takip (arc sense/comarc) opsiyonları ile parça geometri hatalarından bağımsız olarak kaynak kalitesi optimum düzeye eriştirilebilir.

Robotik Punta Kaynak

Punta veya direnç kaynağında nispeten küçük bir alana yüksek mekanik basınç uygulanmakta ve elektrik akımı şeklinde yüksek miktarda enerji aktarılmaktadır. Bu esnada iki elektrot levhaları birbirine bastırmakta ve kaynak akımını temas yüzeyinde ısıya dönüştürmektedir. Bu sayede iki sac arasında kalıcı bir bağlantı oluşturulmaktadır.

Robotik Lazer Kaynağı

Telli ve telsiz lazer kaynak uygulamaları yüksek hız ve üretim hedeflenen porselerde kullanılması kaçınılmaz olan bir uygulama şeklidir. Piyasa koşullarında 1 mm ve daha ince saclarda TIG kaynak uygulaması ile ulaşılamayan hız üretim adetleri için tercih edilmektedir.

Robotik Boya Uygulama

Robotik boya uygulaması riskli ve zor bir iştir, işçiler tehlikeli kimyasallara, solventlere ve toksinlere maruz kalabilir. Robotlar bu tür çalışma alanlarında sızdırmaz donanımları ile basınçlı odalarda dahi güvenlidirler. Boya uygulamasında, robot kullanımının birincil getirisi, yüksek kalite sonuçlardır. Düzgün şekilde programlanmış bir robot ile uygulama sonucu geride herhangi bir damlacık, uyumsuzluk ve fazla boyamanın önüne geçilebilir.

Robotik Tezgah Besleme

özel robotik çözümler, makina, CNC, tezgah, torna, transfer tezgahı pres besleme uygulamalarında uzmanlaşmış ve geliştirdiği standart robot hücreleri ile sektöre yön verir bir hal almıştır. Makine besleme robotları enjeksiyon makinelerinden, CNC işleme merkezlerine; transfer tezgahından, preslere kadar geniş bir yelpazede kullanılmaktadır. Özelikle bu tarz sürekli çalışır ve insansız hatlarda makine besleme robotu otomasyon için en mükemmel makinedir.

    Endüstriyel Makina Yükleme / Boşaltma Robotlar Avantajları Şunlardır:

  • Makina besleme robotları verimliliği arttırır
  • Makina besleme robotları ile yüksek katma değerli üretim yapılır
  • Makina besleme robotları tutarlı maksimum bir kalite elde edilir
  • Makina besleme robotları operatör bağımlılığından kurtulmak için çok iyi bir araçtı
  • Makina besleme robotları minimum hata ve fire verilir
  • Makina besleme robotları yüksek hız ve performans ile maksimum ürün elde edilir
  • Makina besleme robotlarının kullanımı kolaydır ve esnek sistemlerdir

Robotik Paletleme

Günümüzde robot kullanımının yaygın olduğu kaynak, işleme, makine besleme, yapıştırma gibi uygulamaların her birinin imalat sektörünün farklı bir alt segmentinde yoğunlaştığını görmekteyiz. Ancak paletleme / palet bozma uygulamaları bu genellemenin dışında kalmakta ve neredeyse her sektörde kendine yer bulmaktadır. Kısaca tanımlamak gerekirse, üretim hattının sonunda çıkan ürünleri taşınmak üzere paletler üzerine yerleştirme işlemine paletleme; farklı iş noktalarından paletler üzerinde gelen ara ürünleri üzerinde dizili bulundukları paletten alıp üretim hattına taşıma işlemine palet bozma denmektedir.